U wordt gewekt door de vogels en niet door de wekker. Is er een betere manier om de dag te beginnen? Na een goed ontbijt gaat u op de fiets of wandelend de Veluwe verkennen. Tientallen kilometers fietspaden en zeker zoveel kilometers wandelpaden leiden u door de uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen, zandverstuivingen en vennen.

Misschien vindt u het interessant om samen met de boswachter het wild te observeren en sporen te zoeken?? Wilt u een bezoek te brengen aan een schaapherder en zijn kudde? Of ontdekt u De Valenberg met haar fantastische uitzicht?

Na een goed ontbijt gaat u op de fiets of wandelend de Veluwe verkennen. Tientallen kilometers fietspaden en zeker zoveel kilometers wandelpaden leiden u door de uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen, zandverstuivingen en vennen. Vanuit ons hotel starten 5 fantastische fietsroutes door bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidelandschappen. Geen trek in een zadelpijn? Dan hebben wij diverse wandelroutes klaar liggen. En mocht het, onverhoopt, minder weer zijn, dan ligt er een mooie autoroute voor u om toch een impressie van de Veluwe te krijgen.

Ons hotel bevindt zich op loopafstand van Het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Middenin dit schitterende natuurgebied vindt u het Kröller-Müller Museum. Het museum heeft een internationaal bekende collectie moderne kunst met werk van veel toonaangevende kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw waaronder een grote verzameling schilderijen van Vincent van Gogh. Er bevindt zich ook nog een prachtige beeldentuin. Ook het Museonder en het Jachtslot Sint Hubertus zijn een bezoek meer dan waard. In Otterlo vindt u het Nederlands Tegelmuseum met één van de grootste verzamelingen Nederlandse tegels en tableaus.

Verdere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Paleis ‘t Loo in Apeldoorn, Burgers Zoo en het Openluchtmuseum in Arnhem. In Oosterbeek vindt u het Airborne Museum Hartenstein.

In de zomerperiode zijn er diverse tuinen te bezichtigen rondom Otterlo.